100 Days of HR

May 7, 2019

Entuziasmul si Dedicarea au fost fondatorii proiectului 100 Days of HR, care a inceput pe 18 iunie si a ajuns la final pe 13 septembrie 2018. Timp de 3 luni, am acoperit aspectele esentiale ale HR-ului si am reinterpretat conceptele clasice din perspectivele noilor generatii, am abordat teme de specialitate si am incheiat seara pe rooftop intr-o discutie prietenoasa despre oameni si vise.

Pentru ca am considerat ca proiectul nu isi indeplineste scopul academic in totalitate avand doar partea teoretica, am oferit o sansa importanta, o sansa practica, aceea de a lucra in domeniul despre care am dezbatut 3 luni de zile.

Si cum stim ca nu va puteti forma o parere veridica in profunzime despre proiect doar din prisma cuvintelor noastre, va invitam sa cititi opinia fiecarui participant din cadrul Scolii de Vara si a celor care ne-au ajutat in derularea proiectului, ca speakeri.

Malina Scorus (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihologie) ne-a spus faptul ca din spatele unui proiect care probabil exista de cele mai multe ori doar pe hartie sau la nivel teoretic, intreaga experienta a celor 100 de zile de HR, pentru ea “s-a centrat definitoriu in jurul Realului, Provocarii si Acceptarii de sine”. Pentru Malina, experienta celor 3 luni a fost „cu si despre oamenii frumosi, despre frica si curaj, despre incredere si responsabilizare”.

Catalina Luncasu (Academia de Studii Economice, Informatica-Economica) a descris proiectul prin „pasiune si dezvoltare”. Pentru ea, la inceput a fost o provocare pe care, spune ea,”am acceptat-o nestiind ce ma va astepta cu exactitate si ulterior am devenit captivata de maniera in care lucrurile evoluau, intrucat accentul a fost pus
intotdeauna pe diversitate si practica”. Catalina a descoperit ca „HR-ul in esenta este ‘cu si despre oameni’, despre legaturile interumane pe care le cream” si ne-am bucurat cand ne-a marturisit ca, motto-ul 100 days of HR, a fost de ‘Best summer ever’!

Nicoleta Plaesu (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihologie) a vazut proiectul nostru ca pe o „transformare, atat ca tanar profesionist, cat si ca om”.
Ne-a spus ca alaturi de noi, a trait cea mai intensa experienta de invatare de pana acum. Ne-am bucurat cand Nicoleta ne-a povestit despre aceasta schimbare in ceea ce priveste perspectiva ei asupra HR-ului,„il vedeam ca departament pur operational, de suport si am trecut la a intelege rolul strategic pe care ar trebui sa il joace in cadrul companiei si cum ar trebui sa nu uitam ca uneori e nevoie sa luam o pauza si sa observam imaginea de ansamblu”.

Denisa Popa (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihologie), pentru inceput, ne-a surprins placut cu un citat al lui Albert Einstein ”I have no special talent. I am only passionately curious” si ne-a explicat apoi prin „am inceput cu acest citat, pentru ca, inainte de a participa la aceasta scoala, pot spune ca HR-ul a insemnat doar curiozitate. Asadar, scopul principal pentru care m-am inscris la aceasta Scoala de HR, a fost Curiozitatea legata de a afla cat mai multe informatii despre acest domeniu, curiozitatea de a ma dezvolta intelectual si personal… si nu in ultimul rand, curiozitatea de a gusta din noul inceput catre portile viitorului.” Denisa ne-a marturisit ca scopul, pentru ea, a fost atins si ca a capatat multe lucruri la care nu s-a asteptat, pe langa cunostintele acumulate, a invatat sa aiba mai multa incredere in propria ei persoana, a invatat ca provocarile si greselile "o ridica", a invatat faptul ca HR-ul, pe langa multa munca, „este si DESPRE OAMENI…despre crearea aliantei dintre oameni si despre gestionarea corespunzatoare a emotiilor”.

Alina Silion (Facultatea de Sociologie, Resurse Umane) a inceput testimonialul prin mentionarea entuziasmului ei de a face parte din acest proiect pe care a simtit-o din momentul in care a aflat despre el. A pornit la drum, la inceputul verii, adauga ea, „curioasa, tematoare, dar plina de curiozitate si interes pentru ca aveam, in sfarsit, oportunitatea de a cunoaste mai bine domeniul pentru care se pregatise la facultate”. Ne-am bucurat ca am putut sa o scoatem din „zona de confort”, provocand-o sa se deschida fata de ceilalti, sa se analizeze. Alina a incheiat prin „un pas inainte in dezvoltarea persoanala si o fereastra deschisa spre dezvoltarea profesionala, aceasta a insemnat proiectul pentru mine”.

Mirela Dragomir (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihologie) ne- a incantat cand a spus ca proiectul a reprezentat „o experienta inedita, la care am
participat cu interes si curiozitate” si ca a avut parte de momente unice, fiindu-i insuflata pasiunea si curiozitatea pentru nou si pentru oameni.

Ana Angelescu (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihologie) ne-a spus ca de obicei nu primeste informatii atat de valoroase de la o Scoala de Vara, stiind din experiente anterioare. Pe langa informatii, a legat impreuna cu colegele sale “o legatura foarte placuta, de prietenie”. Ne-a marturisit ca „in 3 luni am reusit sa ma schimb mai mult decat am facut-o intr-un an intreg si abia acum imi dau seama ca dezvoltarea profesionala este legata de cea personala. Simt ca am pasit pe treptele carierei, pasi pe care nu as fi simtit ca i-as fi realzat doar pe baza informatiilor primate in cadrul facultatii”.

Oana Silion (Facultatea de Sociologie, Resurse Umane) a rezumat experienta prin „oameni minunati, pasiune, motivatie si dedicare. Cititorule, daca nu ai vazut sau
trait vreunul din cele mentionate, proiectul “100 Days of HR” este cel de care ai nevoie! Este mai mult decat ai nevoie!”

Proiectul „100 Days of HR” si-a atins scopul, a inspirat tinerii curajosi, insa vrem sa-ti faci o idee si mai clara despre noi, asa ca te invitam sa citesti testimonialele oamenilor frumosi care ne-au imbogatit prin experienta lor.

Unul dintre speakerii nostri a fost George Samoila, el ne-a impartasit urmatoarele: „mi-a facut placere sa cunosc tineri pasionati de HR care isi doresc sa
invete mai multe despre “Digital Talent Attraction Strategies” si ne-a asigurat de faptul ca „Hipo.ro sustine cu entuziasm toate initiativele care dezvolta noua generatie de specialisti in resurse umane din Romania”.

Corina Marinica, colega noastra, considera ca proiectul ‘’100 days of HR’’ a facut-o sa realizeze si mai mult cat de pasionata este de domeniul in care lucreza si cat
de mult ii place ceea ce face. Ne-a marturisit ca “a fost o experienta deosebita, o provocare pe care am acceptat-o cu mare bucurie stiind ca voi avea ocazia sa impartasesc cu ceilalti o foarte mica parte din tot ceea ce inseamna pentru mine acest domeniu fascinant.”

Ioana Groseanu ne-a spus ca „100 Days of HR” „a devenit un proiect de suflet pentru mine inca de cand era la stadiul de propunere si am parcurs impreuna cu
oameni curiosi si dornici de a descoperi tainele HR-ului 3 luni pline de emotie”. Pentru Ioana, a fost un proiect care a provocat-o si care a facut-o sa iesa de multe ori din zona de comfort, si ne-a marturisit ca „pana la urma dezvoltarea si cresterea noastra se intampla datorita acestor momente si situatii in care ne punem”. Colega noastra a impartasit din pasiunea ei pentru recrutare mai ales pentru ca „rolul meu a fost usurat de catre participantele noastre dragi ce au fost tot timpul gata sa absoarba cat mai multe informatii si sa vina in intampinarea noastra cu multe intrebari”.

Harry Meintassis a punctat caracteristicile pe care el le foloseste pentru a atinge succesul: “Dream big, take ownership of your future, be optimistic, help others, do not be afraid of failure, don’t go for the money and my secret in life: make others feel important’”. Harry a exprimat, in opinia lui, si punctele cheie pentru un “excellent hr professional: be strategic and broad-minded, have vision and inspire others to be part of it, be a real partner to the business, to employees and to society and have empathy and lead with humanity.”

Asadar, identitatea primei editii a Scolii de Vara speram sa inspire, in acelasi fel cum am fost si noi inspirati de oamenii care au facut parte din acest proiect. Noi vrem să ducem povestea mai departe, astfel te invităm să faci parte din ea să descoperi o lume a pasionaților de HR.