Andra Gealapu – People of Romania

iulie 31, 2020

De multe ori atunci când cineva îmi cere să mă descriu, întrebarea pe care mi-o adresez este următoarea: Ce vrea persoana din faţa mea să audă? Sper să răspund acestei cerințe prin rândurile de mai jos.

Sunt Andra, am 23 de ani și am urmat două facultăți în paralel, iar acum sunt proaspăt absolventă a programului de masterat Economie Ecologică din cadrul Universității ASE, București.

Recunosc că perioada cea mai dificilă pentru mine ca student care a urmat în paralel două facultăţi a fost sesiunea. Fiind totuși o persoană perseverentă, mi-am dorit să îmi consolidez experiența profesională încă din primul an de facultate, astfel că am decis să lucrez full-time în Resurse Umane. Deși nu plănuiam acest lucru acum patru ani, consider că departamentul HR m-a ales și m-a făcut să îl iubesc și aș putea spune că a fost dragoste la prima vedere.

Adevărul este că nu a fost ușor să îmi împart energia și cele 24 de ore ale unei zile între cursuri, sesiuni și un job full-time. Am crezut la un moment dat că voi renunța, însă ambiția de a îmi demonstra că pot mai mult, mi-a dat putere, iar rețeta pare simplă și dificilă în același timp; majoritatea zilelor de concediu le-am alocat pentru sesiuni, gândindu-mă mai puțin la vacanțe sau distracții. Motivația este ușor de înțeles, cred că avem timp suficient pentru acestea după vârsta de 23 de ani, iar până la acel moment trebuie să investim pe cât se poate în noi.

Din păcate, pentru majoritatea angajatorilor, o experienţă minimă contează mai mult decât o diplomă universitară. Dar un angajator poate aprecia ambiţia şi puterea de muncă de care dă dovadă un tânăr prin faptul că a urmat două facultăţi, deși este conștient de faptul că uneori facultăţile nu sunt foarte bine ancorate în realitate și practică.

Viziunea mea asupra vieții este mult mai clară, făcând o comparație între un proaspăt student la licență și un proaspăt absolvent masterand. Anul acesta, în Temps HR, am depăsit provocări pe care nu le întâmpinasem înainte, m-am dezvoltat profesional, cât și personal, și am înțeles cum pot să integrez pasiunea în fiecare proiect. Expresia „doresc să învăț și să mă perfecționez în continuare” mi-a oferit o perspectivă clară asupra carierei, deoarece dintotdeauna mi-a plăcut să lucrez cât mai bine cu oamenii. Consider că tocmai acest lucru m-a ajutat să înteleg mai mult rolul pe care îl am, iar prin bucuria reușitei ne trimitem și pe noi, cei care recrutăm, în frumoasa călătorie a candidatului.

Sinceră să fiu, încrederea în sine nu este încă punctul meu forte, însă am realizat că aceasta se obține prin succese repetate și prin disponibilitatea de a te pune mereu în situații vulnerabile și noi. Mult timp mi-a fost rusine de eșecurile mele, însă am înțeles care este scopul lor, acela de a fi împărtășite pentru a îi ajuta pe ceilalți.

În încheiere, dacă ar fi să ofer mai departe sfaturile după care mă ghidez la rândul meu, ar suna cam așa: nu trebuie să ratezi momentul, dar trebuie să fii întotdeauna pregătit. Dacă au dispărut provocările și flacăra creativității, creează-ți oportunitatea de a-ți zgudui zona de confort, astfel încât să experiementezi disconfortul și să poți evolua cu ajutorul lui. Fă ceea ce iubești și nu te opri până nu obții ce îți dorești. Imaginează-ți lucruri mărețe și creează-ți căi realiste pentru a le atinge. Nu face compromisuri și nu pierde timpul. Pentru a avea o viață remarcabilă, trebuie să decizi că vrei una. Consider că tot ce trebuie să faci este să-ți acorzi timp și să muncești pentru a înțelege cum să devii cea mai bună versiune a ta când încerci din nou. Nu ești în competiție cu nimeni în afară de tine.