Temps Blog

Your weekly source of HR & ITechnology

100 Days of HR

Entuziasmul si Dedicarea au fost fondatorii proiectului 100 Days of HR, care a inceput pe 18 iunie si a ajuns la final pe 13 septembrie 2018. Timp de 3 luni, am acoperit aspectele esentiale ale HR-ului si am reinterpretat conceptele clasice din perspectivele noilor generatii, am abordat teme de specialitate si am incheiat seara pe rooftop intr-o discutie prietenoasa despre oameni si vise.

Pentru ca am considerat ca proiectul nu isi indeplineste scopul academic in totalitate avand doar partea teoretica, am oferit o sansa importanta, o sansa practica, aceea de a lucra in domeniul despre care am dezbatut 3 luni de zile.

Si cum stim ca nu va puteti forma o parere veridica in profunzime despre proiect doar din prisma cuvintelor noastre, va invitam sa cititi opinia fiecarui participant din cadrul Scolii de Vara si a celor care ne-au ajutat in derularea proiectului, ca speakeri.

Malina Scorus (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihologie) ne-a spus faptul ca din spatele unui proiect care probabil exista de cele mai multe ori doar pe hartie sau la nivel teoretic, intreaga experienta a celor 100 de zile de HR, pentru ea “s-a centrat definitoriu in jurul Realului, Provocarii si Acceptarii de sine”. Pentru Malina, experienta celor 3 luni a fost „cu si despre oamenii frumosi, despre frica si curaj, despre incredere si responsabilizare”.

Catalina Luncasu (Academia de Studii Economice, Informatica-Economica) a descris proiectul prin „pasiune si dezvoltare”. Pentru ea, la inceput a fost o provocare pe care, spune ea,”am acceptat-o nestiind ce ma va astepta cu exactitate si ulterior am devenit captivata de maniera in care lucrurile evoluau, intrucat accentul a fost pus
intotdeauna pe diversitate si practica”. Catalina a descoperit ca „HR-ul in esenta este ‘cu si despre oameni’, despre legaturile interumane pe care le cream” si ne-am bucurat cand ne-a marturisit ca, motto-ul 100 days of HR, a fost de ‘Best summer ever’!

Nicoleta Plaesu (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihologie) a vazut proiectul nostru ca pe o „transformare, atat ca tanar profesionist, cat si ca om”.
Ne-a spus ca alaturi de noi, a trait cea mai intensa experienta de invatare de pana acum. Ne-am bucurat cand Nicoleta ne-a povestit despre aceasta schimbare in ceea ce priveste perspectiva ei asupra HR-ului,„il vedeam ca departament pur operational, de suport si am trecut la a intelege rolul strategic pe care ar trebui sa il joace in cadrul companiei si cum ar trebui sa nu uitam ca uneori e nevoie sa luam o pauza si sa observam imaginea de ansamblu”.

Denisa Popa (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihologie), pentru inceput, ne-a surprins placut cu un citat al lui Albert Einstein ”I have no special talent. I am only passionately curious” si ne-a explicat apoi prin „am inceput cu acest citat, pentru ca, inainte de a participa la aceasta scoala, pot spune ca HR-ul a insemnat doar curiozitate. Asadar, scopul principal pentru care m-am inscris la aceasta Scoala de HR, a fost Curiozitatea legata de a afla cat mai multe informatii despre acest domeniu, curiozitatea de a ma dezvolta intelectual si personal… si nu in ultimul rand, curiozitatea de a gusta din noul inceput catre portile viitorului.” Denisa ne-a marturisit ca scopul, pentru ea, a fost atins si ca a capatat multe lucruri la care nu s-a asteptat, pe langa cunostintele acumulate, a invatat sa aiba mai multa incredere in propria ei persoana, a invatat ca provocarile si greselile "o ridica", a invatat faptul ca HR-ul, pe langa multa munca, „este si DESPRE OAMENI…despre crearea aliantei dintre oameni si despre gestionarea corespunzatoare a emotiilor”.

Alina Silion (Facultatea de Sociologie, Resurse Umane) a inceput testimonialul prin mentionarea entuziasmului ei de a face parte din acest proiect pe care a simtit-o din momentul in care a aflat despre el. A pornit la drum, la inceputul verii, adauga ea, „curioasa, tematoare, dar plina de curiozitate si interes pentru ca aveam, in sfarsit, oportunitatea de a cunoaste mai bine domeniul pentru care se pregatise la facultate”. Ne-am bucurat ca am putut sa o scoatem din „zona de confort”, provocand-o sa se deschida fata de ceilalti, sa se analizeze. Alina a incheiat prin „un pas inainte in dezvoltarea persoanala si o fereastra deschisa spre dezvoltarea profesionala, aceasta a insemnat proiectul pentru mine”.

Mirela Dragomir (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihologie) ne- a incantat cand a spus ca proiectul a reprezentat „o experienta inedita, la care am
participat cu interes si curiozitate” si ca a avut parte de momente unice, fiindu-i insuflata pasiunea si curiozitatea pentru nou si pentru oameni.

Ana Angelescu (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihologie) ne-a spus ca de obicei nu primeste informatii atat de valoroase de la o Scoala de Vara, stiind din experiente anterioare. Pe langa informatii, a legat impreuna cu colegele sale “o legatura foarte placuta, de prietenie”. Ne-a marturisit ca „in 3 luni am reusit sa ma schimb mai mult decat am facut-o intr-un an intreg si abia acum imi dau seama ca dezvoltarea profesionala este legata de cea personala. Simt ca am pasit pe treptele carierei, pasi pe care nu as fi simtit ca i-as fi realzat doar pe baza informatiilor primate in cadrul facultatii”.

Oana Silion (Facultatea de Sociologie, Resurse Umane) a rezumat experienta prin „oameni minunati, pasiune, motivatie si dedicare. Cititorule, daca nu ai vazut sau
trait vreunul din cele mentionate, proiectul “100 Days of HR” este cel de care ai nevoie! Este mai mult decat ai nevoie!”

Proiectul „100 Days of HR” si-a atins scopul, a inspirat tinerii curajosi, insa vrem sa-ti faci o idee si mai clara despre noi, asa ca te invitam sa citesti testimonialele oamenilor frumosi care ne-au imbogatit prin experienta lor.

Unul dintre speakerii nostri a fost George Samoila, el ne-a impartasit urmatoarele: „mi-a facut placere sa cunosc tineri pasionati de HR care isi doresc sa
invete mai multe despre “Digital Talent Attraction Strategies” si ne-a asigurat de faptul ca „Hipo.ro sustine cu entuziasm toate initiativele care dezvolta noua generatie de specialisti in resurse umane din Romania”.

Corina Marinica, colega noastra, considera ca proiectul ‘’100 days of HR’’ a facut-o sa realizeze si mai mult cat de pasionata este de domeniul in care lucreza si cat
de mult ii place ceea ce face. Ne-a marturisit ca “a fost o experienta deosebita, o provocare pe care am acceptat-o cu mare bucurie stiind ca voi avea ocazia sa impartasesc cu ceilalti o foarte mica parte din tot ceea ce inseamna pentru mine acest domeniu fascinant.”

Ioana Groseanu ne-a spus ca „100 Days of HR” „a devenit un proiect de suflet pentru mine inca de cand era la stadiul de propunere si am parcurs impreuna cu
oameni curiosi si dornici de a descoperi tainele HR-ului 3 luni pline de emotie”. Pentru Ioana, a fost un proiect care a provocat-o si care a facut-o sa iesa de multe ori din zona de comfort, si ne-a marturisit ca „pana la urma dezvoltarea si cresterea noastra se intampla datorita acestor momente si situatii in care ne punem”. Colega noastra a impartasit din pasiunea ei pentru recrutare mai ales pentru ca „rolul meu a fost usurat de catre participantele noastre dragi ce au fost tot timpul gata sa absoarba cat mai multe informatii si sa vina in intampinarea noastra cu multe intrebari”.

Harry Meintassis a punctat caracteristicile pe care el le foloseste pentru a atinge succesul: “Dream big, take ownership of your future, be optimistic, help others, do not be afraid of failure, don’t go for the money and my secret in life: make others feel important’”. Harry a exprimat, in opinia lui, si punctele cheie pentru un “excellent hr professional: be strategic and broad-minded, have vision and inspire others to be part of it, be a real partner to the business, to employees and to society and have empathy and lead with humanity.”

Asadar, identitatea primei editii a Scolii de Vara speram sa inspire, in acelasi fel cum am fost si noi inspirati de oamenii care au facut parte din acest proiect. Noi vrem să ducem povestea mai departe, astfel te invităm să faci parte din ea să descoperi o lume a pasionaților de HR.

Ce faci cand nu mai poti?

Raspunsul in general pare unul simplu si il rostim instinctiv: „cand nu mai poti, mai poti putin” sau „cand nu mai poti, renunti”.

De multe ori m-am gandit daca exista si o cale intermediara si cum pot face sa aflu. De cele mai multe ori o poti afla precipitandu-te in ambele directii, atunci cand esti in burnout si spui ca vrei sa renunti. Am putea totusi reflecta mai profund de atat, sa intelegem si sa acceptam ca singurii care ne-am expus si am raspuns la presiunea contextului, am fost tot noi. Ca am fost cumva trasi in acest vortex fiind mult prea concentrati ori pe miza ori pe sentimentul de vina.

Continue reading

Happily Ever After

“These 3 years really felt like riding a wave in open waters. Some things were pulling us down, some others brought us up again. In every fall there is a learning opportunity, in every win you earn some Oxygen. The trust and the people feed our passion to always search for a new wave and made us proud of how each ride transformed us as humans. Really a fantastic team and an inspiring ride!”

– Iuliana Leurent, CEO

100 Days of HR

De ce eu, de ce asa si nu altfel?

HR-ul a devenit un domeniu foarte atractiv pentru ca “lucrezi cu oameni” si poate chiar facil in angajare pentru ca vrem sa gestionam “mai bine oamenii”. Ceea ce s-a minimizat insa sunt complexitatea acestei relatii, provocarile si dezamagirile.

Continue reading

Perfectul imperfect. Cand si de ce ne gandim la job-ul ideal?

Cu totii ne-am imaginat  cel putin o data cum ar arata jobul ideal, insa cati am dus gandul pana la capat? Ne-am imaginat de ce avem nevoie de „el” si de ce ne revine in minte acest reper? Care sunt aspiratiile si care sunt beneficiile implicite pentru fiecare dintre noi? De ce acest concept devine un produs de marketing si in ce masura discutam inca de implinire personala sau scuza justificata pentru o schimbare.

Jobul ideal se spune ca ne-ar face mai fericiti și mai impliniti, in timp ce iti asigura un venit suficient pentru a trai confortabil. Practic, este un job in care suntem platiti sa facem lucrurile care ne plac. Atunci de ce unii oameni par sa aiba cariera perfecta in timp ce altii sunt complet nemultumiti?

Continue reading

Malina Scorus – Ready or Not?

Privind direcțiile în baza cărora poate fi analizată piața muncii, atât din perspectiva angajatorului, cât și cea a candidatului, consider că principala caracteristică o reprezintă Provocarea.

Din punct de vedere al angajatorului, găsirea candidatului potrivit poate fi o provocare reală. De ce?


Continue reading

Ce skill-uri sunt necesare pentru industria IT-ului?

Suntem deja familiari cu faptul că cerințele pentru job-uri în domeniul IT-ului sunt în continuă creștere, iar conform unui studiu recent realizat de Modis, oportunitățile sunt estimate să crească cu 12% până în anul 2024. Pe baza acestor cifre și pe fondul unor joburi în continuă schimbare, ce skill-uri sunt neceare în această industrie în continuă creștere? Descoperă topul nostru mai jos.

Continue reading

Venti, grande sau trenta?

Viața unui recruiter gravitează zilnic în jurul a numeroase discuții cu persoane diferite, cu mentalități și personalități distincte. De cele mai multe ori, rolul de intervievator ne revine nouă, deși suntem mereu surprinși în momentul în care candidații se simt confortabil să ne pună întrebări ce depășesc limitele unui interviu clasic de recrutare.

Începînd cu luna mai, am inițiat un nou concept menit să schimbe rolurile și să aducă oamenii curioși mai aproape de recruiteri. Pe scurt, am decis să ne împărtășim gândurile în discuții prietenoase încurajate de o cafea puternică, să dezbatem joburile viitorului, să oferim sfaturi pentru a controla stresul sau concepte interesante din filozofia japoneză.

Continue reading

Cum vor arăta job-urile viitorului?

Începutul unui nou an este marcat întotdeauna la Temps de o revizie a anului trecut, a momentelor frumoase, memorabile și experientelor de HR urmate de o privire către viitor. Anul acesta ne-am concentrat pe trendurile și direcțiile de HR ce vor domina și schimba felul în care angajații și angajatorii percep joburile. Iată 5 direcții ce și-au făcut deja simțită prezența în 2017 și care vor continua să dezvolte și contureze experiențele de HR.

Continue reading

Evelin – People of Romania

Voi profita de aceste cincisprezece minute de faimă.

Am douăzeci de ani de curiozitate, două pisici minunate și la câteva luni o fază Amy Winehouse (în genul – No mom, it is not just a phase).

Continue reading

« Older posts

© 2019 Temps Blog

Up ↑

Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe tempshr.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.