Temps Blog

Your weekly source of HR & ITechnology

Happily Ever After

“These 3 years really felt like riding a wave in open waters. Some things were pulling us down, some others brought us up again. In every fall there is a learning opportunity, in every win you earn some Oxygen. The trust and the people feed our passion to always search for a new wave and made us proud of how each ride transformed us as humans. Really a fantastic team and an inspiring ride!”

– Iuliana Leurent, CEO

100 Days of HR

De ce eu, de ce asa si nu altfel?

HR-ul a devenit un domeniu foarte atractiv pentru ca “lucrezi cu oameni” si poate chiar facil in angajare pentru ca vrem sa gestionam “mai bine oamenii”. Ceea ce s-a minimizat insa sunt complexitatea acestei relatii, provocarile si dezamagirile.

Cand am decis sa pornim proiectul acestei Scoli de HR-isti, ne-am dorit sa facem aceasta meserie mai blanda, mai interesanta si absolut mult mai ofertanta prin asumarea rolului de catalizator al potentialului uman. Am decis sa povestim din rolul de partener, beneficiar si alteori furnizor, asemenea relatiilor din fiecare organizatie. Teoria a fost privita ca un cadru pentru exercitii practice prin care sa inteleaga dinamica acestor relatii si asteptarile implicite. Am creat momente in care ei sa se cunoasca pe ei, sa invete sa dea feedback si sa primeasca feedback astfel incat sa se deschida in comunicari constructive. Am dorit sa le transmitem ca in primul rand a fi coleg intr-o echipa inseamna sa fii deschis, mai putin susceptibil si mai bine pregatit. A fost la fel de important sa inteleaga ca evolutia inseamna mai mult decat job-ul de zi cu zi, inseamna mentorat, inseamna autoeducare, o continua cautare chiar si in situatii nebunuite unde sa aflii raspunsuri si idei. Ca important este sa vrei!

Am luat concepte clasice si le-am reintepretat pentru a ne imagina prezentul si perspectiva, sa poti face alegeri in a construi o viziune mai umana a HR-ului, mai prietenoasa. I-am ajutat sa isi descopere valoarea adaugata in rolul la care aspirau in raport cu abilitatile lor si nu hazardat. I-am invatat sa vada HR-ul ca o fereastra prin care pot privi si pot fi vazuti.

Daca te intrebi care ar putea fi valoarea ta adaugata in viitorul tau job inscrie-te la o ALTFEL de scoala in care vei intelege evolutia procesului de recrutare si transpunerea lui in dinamica companiei, implicit a pietei muncii. Vei invata despre transferul de cunostiinte, despre construirea si dezvoltarea competentelor, despre motivatie si multe altele.

Este o provocare trecerea de pe bancile scolii la un job care sa iti mentina entuziasmul. Stim deasemenea ca HR-ul inseamna in primul rand pasiune si ca este alcatuit din visatori si oameni ce isi doresc sa ajute alti oameni pentru a-si indeplini visele.

Asa ne-am decis sa initiem aceasta calatorie de 3 luni in lumea HR-ului si sa dezvoltam impreuna urmatoarea generatie de specialisti in HR si chiar credem ca am reusit. Dovada sunt oamenii pe care speram sa ii reintalnim in noile lor roluri si care sa inspire la randul lor noi experiente. Daca am vrea sa refacem experienta? Raspunsul este DA! Pentru ca ne-a placut, pentru ca ne-a schimbat si pentru ca am daruit. Am primit cu drag in schimb prietenia lor si emotiile impartasite.

Articol redactat de Iuliana Leurent, CEO.

Perfectul imperfect. Cand si de ce ne gandim la job-ul ideal?

Cu totii ne-am imaginat  cel putin o data cum ar arata jobul ideal, insa cati am dus gandul pana la capat? Ne-am imaginat de ce avem nevoie de „el” si de ce ne revine in minte acest reper? Care sunt aspiratiile si care sunt beneficiile implicite pentru fiecare dintre noi? De ce acest concept devine un produs de marketing si in ce masura discutam inca de implinire personala sau scuza justificata pentru o schimbare.

Jobul ideal se spune ca ne-ar face mai fericiti și mai impliniti, in timp ce iti asigura un venit suficient pentru a trai confortabil. Practic, este un job in care suntem platiti sa facem lucrurile care ne plac. Atunci de ce unii oameni par sa aiba cariera perfecta in timp ce altii sunt complet nemultumiti?

Sunt multe concepte si definitii despre ceea ce ar trebui sa fie un job ideal.  Pentru unii ar putea fi un job care ofera flexibilitate, in timp ce pentru altii ar putea fi un job bine platit. Jobul ideal poate reprezenta un simplu scenariu in baza unei stari emotionale prezente. Astfel dealungul carierei putem trece prin mai multe etape sau scenarii ideale. Aspiratiile noastre definesc il definesc considerand efortul, mentorii si timing-ul. De cele mai multe ne regasim oarecum in anumite modele pe care le tot vizitam si avem senzatia ca le reinventam.

Flexibil si provocator. Desigur ca ne place sa detinem controlul, sa putem decide cand si cum se termina activitatea noastra. Un job care ne ofera flexibilitatea de a imbina activitatea profesionala cu viata personala este visul fiecaruia. Visam sa avem mai mult timp pentru noi, hobby-uri si familie. Totodata, un ar trebui sa fie si provocator, sa ne ofere satisfactia ca invatam si ne dezvoltam. Ai putea fi cu adevarat fericit sa faci ceea ce iti place daca jobul nu te-a provocat niciodata?

Siguranta si confort. Este perfect sa avem siguranta jobului, sa stim ca oricand avem un venit constant. Sa putem investi in confortul nostru, sa calatorim si sa petrecem timp alaturi de familie.  Relativizam uneori ca o sursa de bine este timpul petrecut relationand cu colegii si cadrul de lucru. O atmosfera pozitiva si energica, expunerea la experiente umane diverse pot contribui mai mult decat ne imaginam in scenariul prezent si viitor. Siguranta si confort nu inseamna musai izolare ci si coborarea barierelor vulnerabilitatii noastre intr-un climat de incredere.  

Apreciere si avansare. Daca nu ai fi apreciat la locul de munca in schimb ai avea salariul pe care ti-l doresti, crezi ca ai fi multumit? Satisfactia de a ne fi apreciate rezultatele ne ajuta sa perseveram in activitatea noastra si ne impulsioneaza sa avem performante mai mari. Nu de putine ori, simpla recunoastere a meritelor ne motiveaza mai mult decat confortul unui salariu mai mare.

Jobul ideal trebuie sa aiba semnificatie pentru tine, sa iti ofere o stare de bine la sfarsitul zilei. Apartenenta la o echipa, siguranta unui job, recunoasterea meritelor, timpul liber sau salariul motivant pot fi factori importanti in identificarea momentului pentru „un” jobul ideal.

Nu trebuie sa continui sa cauti jobul ideal. In schimb, poti cauta pasiunea in „de ce faci anumite lucruri” si nu „in ce lucruri faci”. Poti lasa emotiile sa se trasforme in actiuni de cariera si sa iti largesti perspectiva de a vedea lucrurile. Cand vei reusi, te vei simti in primul rand mai liber si mai deschis, poate mai fericit si mult mai dornic sa contribui in rolul pe care il ai.

Articol redactat de Alina Neagu, professional recruiter.

Malina Scorus – Ready or Not?

Privind direcțiile în baza cărora poate fi analizată piața muncii, atât din perspectiva angajatorului, cât și cea a candidatului, consider că principala caracteristică o reprezintă Provocarea.

Din punct de vedere al angajatorului, găsirea candidatului potrivit poate fi o provocare reală. De ce?


Continue reading

Ce skill-uri sunt necesare în ziua de azi pentru industria IT-ului?

Suntem deja familiari cu faptul că cerințele pentru job-uri în domeniul IT-ului sunt în continuă creștere, iar conform unui studiu recent realizat de Modis, oportunitățile sunt estimate să crească cu 12% până în anul 2024. Pe baza acestor cifre și pe fondul unor joburi în continuă schimbare, ce skill-uri sunt neceare în această industrie în continuă creștere? Descoperă topul nostru mai jos.

Continue reading

Venti, grande sau trenta?

Viața unui recruiter gravitează zilnic în jurul a numeroase discuții cu persoane diferite, cu mentalități și personalități distincte. De cele mai multe ori, rolul de intervievator ne revine nouă, deși suntem mereu surprinși în momentul în care candidații se simt confortabil să ne pună întrebări ce depășesc limitele unui interviu clasic de recrutare.

Începînd cu luna mai, am inițiat un nou concept menit să schimbe rolurile și să aducă oamenii curioși mai aproape de recruiteri. Pe scurt, am decis să ne împărtășim gândurile în discuții prietenoase încurajate de o cafea puternică, să dezbatem joburile viitorului, să oferim sfaturi pentru a controla stresul sau concepte interesante din filozofia japoneză.

Continue reading

Cum vor arăta job-urile viitorului?

Începutul unui nou an este marcat întotdeauna la Temps de o revizie a anului trecut, a momentelor frumoase, memorabile și experientelor de HR urmate de o privire către viitor. Anul acesta ne-am concentrat pe trendurile și direcțiile de HR ce vor domina și schimba felul în care angajații și angajatorii percep joburile. Iată 5 direcții ce și-au făcut deja simțită prezența în 2017 și care vor continua să dezvolte și contureze experiențele de HR.

Continue reading

Evelin – People of Romania

Voi profita de aceste cincisprezece minute de faimă.

Am douăzeci de ani de curiozitate, două pisici minunate și la câteva luni o fază Amy Winehouse (în genul – No mom, it is not just a phase).

Continue reading

Conceptele ce ne-au inspirat în 2017

Un an poate părea puțin în istoricul și perspectiva unei companii, însă există și ani magici. Sunt ani în care simți că ai crescut ca alții în 3 și ai învățat cât alții în 10. Pentru noi 2017 a fost un an magic! Ne-am separat cu greu, ne-am regăsit cu bucurie și am lăsat o parte din noi în povestea Temps. Calitatea acestui an a fost în puterea reinventării și a diferențelor care ne-au unit.
Continue reading

Un salariu pe zi În România. Cât câştigă un specialist în marketing sau brand manager de la junior la senior

Un candidat care vrea să se angajeze pe o poziţie de spe­cialist marketing sau brand manager într-o com­panie din România primeşte pentru o poziţie de junior un salariu net de 3.500 de lei pe lună, potrivit datelor fur­nizate de firma de recru­tare şi închiriere de forţă de mun­că în regim temportar Temps România.
Continue reading

« Older posts

© 2019 Temps Blog

Up ↑

Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe tempshr.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.