Cum vor arăta job-urile viitorului?

mai 8, 2018

Începutul unui nou an este marcat întotdeauna la Temps de o revizie a anului trecut, a momentelor frumoase, memorabile și experientelor de HR urmate de o privire către viitor. Anul acesta ne-am concentrat pe trendurile și direcțiile de HR ce vor domina și schimba felul în care angajații și angajatorii percep joburile. Iată 5 direcții ce și-au făcut deja simțită prezența în 2017 și care vor continua să dezvolte și contureze experiențele de HR.

  1. Impactul tehnologiei

Inteligență artificială, bots, aplicații ce controlează și îmbunătățesc viața la locul de muncă, platforme și software-uri ce încurajează comunicarea între membrii echipei. Doar câteva exemple de tool-uri ce au început să își facă simțită prezența. Descoperă și testează astfel de platforme și monitorizează efectul pe care îl au asupra departamentului tău de HR sau asupra angajaților.

  1. Orientare către experiențele angajaților

8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, 253 de zile lucrătoare. Angajații își dedică aproximativ 80% din timpul lor la locul de muncă. Cerințele clasice (job stabil, salariu satisfăcător, posibilitatea de promovare) au început să fie surclasate de elemente mai subtile și personale precum un mediu de lucru prietenos, primitor, empatic, construirea de relații interpersonale cu ceilalți colegi și primirea unui feedback constant. Joburile de viitor vor lua în considerare experiența unui anagajat, dar se vor axa mai mult pe crearea unor călătorii (”employee journeys”) care să se muleze pe dorințele, nevoile și personalitatea lor.

  1. Personalizarea mediului de lucru

Ca o urmare a direcției anterioare, anul 2018  va continua explorarea mediului de lucru și căutarea de soluții pentru îmbunătățirea și personalizarea lui. Trecerea de la PTB (please the boss) la EI (employee intimacy) se va contura în spații deschise de lucru, medii dinamice, modulare și calde. Un focus va fi plasat pe facilitarea și susținerea conceptului de fitness fie că ne referim la exerciții matinale, brunchuri, workshopuri sau chiar rooftop parties.

  1. Sfârșitul job-urilor statice

Descrierile perfecte ale job-urilor vor fi înlocuite treptat de job-uri flexibile. Angajații vor putea să își contureze propriul job, în funcție de dorințele, abilitățile și nevoile lor. Personalitatea, dorința de perfecționare continuă, dinamismul, curiozitatea și entuziasmul vor fi mai importante decât anii de studiu, teoria învățată sau aplicată la locul de muncă.

  1. Învățarea continuă

Stagnarea și rutina sunt unele dintre cele mai mari frici ale angajaților. Job-urile viitorului ar trebui să fie mai racordate la evoluția și insight-urile angajaților. Și cum rutina este uneori dificil de evitat, perfecționarea și învățarea unor lucruri noi ar trebui să fie parte integrantă a unui loc de muncă. Dacă angajații tăi și-au dorit mereu să afle ce înseamnă growth marketing, disonanțe cognitive, neurologie, design sau să afle informații din orice domeniu, oferă-le posibilitatea aceasta. De la workshop-uri la platforme dedicate, opțiunile sunt mai numeroase ca niciodată în ziua de azi.

Suntem entuziaști să vedem felul în care noile schimbări vor modela și dezvolta domeniul HR-ului și felul în care vor fi implementate și personalizate în Temps. Promitem să continuăm seria de rooftop party-uri și în 2018 și să participăm la adoptarea noilor trenduri.