Ce skill-uri sunt necesare pentru industria IT-ului?

August 7, 2018

Suntem deja familiari cu faptul că cerințele pentru job-uri în domeniul IT-ului sunt în continuă creștere, iar conform unui studiu recent realizat de Modis, oportunitățile sunt estimate să crească cu 12% până în anul 2024. Pe baza acestor cifre și pe fondul unor joburi în continuă schimbare, ce skill-uri sunt neceare în această industrie în continuă creștere? Descoperă topul nostru mai jos.

  1. Skill-urile soft le vor completa pe cele tehnice

Skill-urile tehnice au început să fie deja corelate din ce în ce mai des cu skill-urile soft. Experiența calculată în ani bine măsurați a început să fie surclasată deja de angajați echilibrați care pot coopera, sunt proactivi și ingenioși. Chiar dacă industria IT-ului este recunoscută ca fiind strictă și nu foarte sociabilă, acest shift va fi esențial în dezvoltarea noii generații de developeri.

  1. Cunoștințe în domeniul Data Science

Big data și machine learning sunt printre cele mai des utilizate cuvinte din ultimii ani. Companiile și utilizatorii au devenit din ce în ce mai orientați și obișnuiți cu stocarea, distribuirea și vizualizarea de date complexe. În acest context, companii din toate domeniile (finanțe, bănci, fashion, sănătate pentru a numi doar câteva) vor investi din ce în ce mai mult în atragerea angajaților ce îi pot ajuta în înțelegerea și dezvoltarea acestui domeniu.

  1. Comunicare și colaborare

Job-urile statice definite de o descriere precisă nu mai sunt valabile într-o epocă în care diferite job-uri se suprapun, iar candidații caută locuri de muncă în care își pot folosi abilitățile, pasiunile și visele. Viitoarele job-uri și proiecte vor necesita o colaborare continuă între developeri, designeri, project manageri și marketeri astfel încât fiecare membru al echipei va trebui să învețe cum să colaboreze și să comunice cu diferite tipuri de personalități în îndeplinirea unor scopuri comune.

  1. Mobile first

Ultimii ani au cunoscut o axare pe identificarea și creșterea developerilor pentru aplicații mobile. Suntem convinși că acest trend va continua în următorii ani, dar cu o extindere către programatorii care au și skill-uri de UI și UX design.

  1. Abilitatea de adaptare la noile tehnologii

Rata de apariție a noilor tehnologii este în continuă dezvoltare, cu multe teritorii încă necunoscute. Într-un mediu open source unde codul, tehnologiile și ideile sunt ușor de accesat, noua generație de IT va trebui să fie foarte rapidă în identificarea de noi oportunități, testând și chiar contribuind la construirea de noi tehnologii.

Suntem curioși să vedem cum va arăta viitorul domeniului IT și suntem optimiști că noile job-uri vor continua să atragă oameni din ce în ce mai pasionați. Suntem la fel de nerăbdători să continuăm să îi ajutăm să își găsească job-ul ideal. Dacă ești deja în căutarea unui job în IT, poți să vizualizezi ultimele noastre job-uri disponibile aici.