Webinar-ul ca o variabilă supresoare

April 21, 2020

Avem cu toții deprinderi, unele bune, altele „mai puțin bune”, unele conștiente altele „automatizate”, creând combinații și perspective constructive, altele limitative. De cele mai multe ori importanța pe care o acordăm este în raport cu un feedback extern nouă, emis de o sursă din cercul fie personal, social sau profesional. Ni se cere să schimbăm, să înlocuim și să ne aliem.

Provocarea pe care am lansat-o a fost legată de cum facem să le transformăm, să le punem în evidență și să ne folosim pentru a construi mai departe obiectivul personal. Limita pusă astăzi ne face cumva să «rămânem» cu noi, doar pentru că nu mai putem „ascunde”.

Scopul webinar-ului a fost de a naviga la sursa deprinderilor, a vedea capriciile subconștientului pentru a ne ține „captivi” în zona de siguranță și ego-ul conștientului de a avea mereu „dreptate”. Noile deprinderi pe care le impunem au de cele mai multe o soartă inconșistentă și rezultate de moment. Când mergi la sursă și te analizezi, te împrietenești cu „tine”, te poți alinia la scopul și motivația personală, dincolo de norma socială.

Gândurile noastre sunt ca „o casă” care ne protejează. Fundația ei vine din timpuri în care eram curioși să dăm un sens lucrurilor din jurul nostru, căutând interpretări ale „emițătorilor” care ne-au acompaniat, de la familie, profesori, colegi, prieteni. S-au creat astfel programe de credințe prin care ne construim lumea și decidem să ne uităm la ea. Pentru a rescrie anumite credințe necesită multă răbdare și energie, însă scopul și motivația oferă bucuria călătoriei.

Suprascrierea „de dragul celuilalt” fără să înțelegi de ce aveai nevoie să te comporți într-un anumit fel la acel moment duce la negarea nevoii tale. Practic, recidivezi sau simplu revii la negare însă cu mai mult „consecvență” la susținerea punctului inițial și îndepărtarea de „oglinda” ta.

În spatele deprindelor se află „gânduri transmise” și „experiențe formatoare”, pe care popular le numim și dureroase. Exercițiul a fost despre a lăsa participanții curajoși să înțeleagă, de unde și cum apar aceste deprinderi în scopul de a le accepta și transforma. Vă invit în continuare la cât mai multe contexte de reflecție și identificare a capcanelor din „atașamente”. Puteți începe cu „cine sunt emițătorii de gânduri” și „de ce am atras acele experiențe”. Voi sunteți singurul numitor comun!

„Conștientul” îți spune că are mereu dreptate, însă în urechea lui șoptește constant Subconștientul. Mecanismele de transformare a credințelor limitative în conștientul pozitiv, va duce la o transformare a principiului de securitate, spontan și vizibil mânuit. Dă-i pace ego-ului, mulțumește-i și mergi pe drumul tău!

Articol realizat de Iuliana Leurent, CEO @Temps HR