Jobul de vis între „a fi sau a nu fi”

mai 30, 2023

Există sau este doar un trend de discuție? Din perspectiva popularizării, cel puțin în context social…. acesta, există. Ce înseamnă însă pentru fiecare dintre noi, depinde foarte mult de criteriile personale pe care le avem în asocierea locului de muncă și opiniile asupra vieții însăși. Dacă luăm extreme generice, cu siguranță atât optimiștii cât și pesimiștii visează la un loc de muncă ideal. Ambii îl folosesc ca o explicație pentru a se ghida în viața. Pentru fiecare dintre ei drumul spre, este fie prea greu, fie prea ușor. Cum să ajungi acolo nu este neapărat un interes in sine. 

Doar 1 din 10 americani spune că lucrează la locul de muncă visat. Dintre cei chestionați, 7 din 10 nu cred că sunt pe cale să își obțină jobul visat. (13 octombrie 2022)

Există o cale de mijloc? La mijloc, poți alege să trăiești timpul prezent, să folosești meseria ca instrument pentru a deveni genul de persoană pe care ți-l dorești. Un job de vis începe doar cu o conștientizare personală nu doar despre dorințe și efort, ci și despre abilități, modalități de a ști că nu știi și a decide să te expui. De aici poți găsi curajul de a lua sincronitățile ca lecții și oportunități. Cea mai bună abilitate pentru a-ți obține jobul de vis este să te concentrezi pe ce poți tu influența și nu pe a controla contextul „spre tine”. Adaptarea la contextul exterior și la oameni vă va oferi cele mai bune oportunități de a învăța alte căi pentru a ajunge la acel sentiment. Jobul de vis ar trebui să fie locul în care te construiești ca Om.

Care sunt posibilele definiții? Joburile de vis sunt, în general, considerate a fi poziții bine plătite care se aliniază cu interesele, setul de aptitudini și stilul de lucru. Personal cred că Job-ul de vis este un sentiment, nu o destinație. Vei ști când vei ajunge acolo și ce să faci cu el. Joburile de vis nu sunt un punct final. De fapt abia începi. Începi să creezi pe o Energie Continuă, împărtășind și creând, ridicând și pe Alții.

Cum stabilim criteriile corecte pentru un job de vis? Depinde foarte mult care au fost tumulturile noastre interioare. In fapt, acestea devin un instrument grozav de a explora subconștientul nostru doar ascultându-ne discursul personal. Ceea ce identificăm ca adulți în criteriile noastre sunt modalități de a supra compensa subiectele care ne-au lipsit când eram copii: bani, statut, dragoste, grijă, atenție, validare. Mi se pare interesant că în copilărie, acele locuri de muncă de vis sunt de asemenea meserii bine intenționate, indiferent cât de fantasmagorice exprimate. Ulterior, mediul exterior intervine „conformându-l”. Astfel putem vedea ce a rămas din Visul inițial și încercăm să-l urmărim într-o oarecare Stare de bine. Cum decidem să folosim această imagine idilică depinde foarte mult de modul în care a fost atins procesul nostru ca adult, în forma de auto-cunoaștere. 

Cine îl „conformează”? Până la un anumit punct, ne bazăm pe deciziile altora de „A face” sau „A nu face”, despre ce e „E bine” sau „Nu este bine”. Putem considera că oamenii din jurul nostru au avut și au încă în subconștient un impact emoțional subtil: familie, prieteni, profesori, hazardul în întâlnirile cu persoane străine. Au fost oameni care își purtau propriile vise în viața și speranțele lor. „I-am invitat” sau „i-am acceptat”, în construirea propriului nostru proces. Cred că nu este vina nimănui sau premiul nimănui, acestea au reprezentat canale pentru a  împărtăși propriile alegeri și a-și justifica intențiile.   

De ce ar trebui să credem în sau… mai bine nu? A crede înseamnă o grijă conștientă și asumată de Tine. Odată ce îți pasă, găsești cele mai bune modalități de a crea sau de a rezista. Veți ști motivul „De ce fac asta”. In funcție de maniera în care este modelat jobul tău de vis de-a lungul procesului, probabil vei afla mai multe lucruri despre tine. Toate efectele instrumentelor depind de modul în care le folosim și în ce scop. Crede într-un Scop mai înalt și vei obține un Job de Vis pe Viață. 

De unde știm că este „acela”? Vei ști, până nu mai știi… și e normal 😊. Intențiile nu garantează rezultatul. Cred că este un proces continuu pe care îl cristalizezi odată ce ști care este Valoarea din spatele acestui job de vis pe care îl cauți. Odată ce acea valoare începe să vă stimuleze să lucrați mai mult și mai eficient, înseamnă că ați atins acel sentiment de energie continuă. Practic, este momentul în care vei putea vedea mai multă pozitivitate și oportunități în Oameni, Situații și Locuri.

Si dacă e doar „un vis”? Apropos, un vis rămâne un vis. Urmărirea orbitoare te poate duce pe calea greșită. A nu monitoriza pe criterii clare, a nu evalua și da atenție la repetiția „ghinioanelor” … te vei pierde.   

Ce este un job? Jobul este un set de roluri și activități care ne plătesc facturile, vacanțele și alte dorințe și responsabilități legate de. Un loc de muncă ar trebui să te facă să te simți mai responsabil, mai asumat și mai hotărât să atingi valorile în care crezi.

Sunt acestea compatibile? Ele sunt, cu atât decidem să-le integrăm într-un Scop Superior. Sprijinindu-i și pe Ceilalți în dezvoltare și vizualizarea de noi oportunități, ne devin vizibile si nouă. Rămâne însă o decizie personală legată de alegerea unui un Job Vocațional. 

Cum obțin jobul de vis? Privind adânc în tine, la ceea ce este important pentru tine. Apoi lasă-te inspirat de alți Oameni, în felul în care vorbesc despre meseria lor, despre valorile care i-au condus până acolo. Încercă să obții opinii diferite pentru a-ți îmbogăți viziunea și a-ți provoca propriile opinii. Începe să visezi la Perspectivă, identificând darurile și oportunitățile din experiențele tale prezente. Nu te lăsa indus în eroare de Durere și Ghinion. Cu siguranță ești norocos să fii acolo. Iar dacă te doare, este pentru că încă nu știi de ce ești Acolo.

Este jobul de vis un obiectiv sau o consecință? Eu cred că începe ca un Obiectiv. În cele din urmă, nu va reieși ca o recompensă, ci ca o consecință. Este rezultatul multor decizii bune și decizii proaste care te-au făcut mai înțelept. Recompensa va fi cum te simți. Ar trebui să se termine vreodată? Nu cred, în timp prin experiențele și deciziile noastre ne modelăm dorințele și ne construim valorile personale. Cred că modalitatea de a ajunge la statutul nostru de „slujbă de vis” este Viața însăși.

Ce înseamnă că nu am un job de vis? Această scriere se termină cumva ciclic. A avea sau a nu avea, poate fi o Binecuvântare sau o Angoasă. Dacă le încerci pe ambele, s-ar putea să ajungi la răspunsul corect. Luând în considerare sincronitățile și oamenii, cu siguranță vei învăța ceea ce vrei și cu siguranță ceea ce nu vrei. Du-l la nivelul Conștient și gândește-te la asta. Poate fi cel mai mare cadou pe care ți-l faci ție.

 Aș sugera mai mult sintagma „care împlinește” decât „de vis”. Întreaga perspectivă a unui vis este vizualizarea, materializarea pică în seama procesului de acțiune și împlinire. Visul este un impuls către o destinație la un moment dat. Visele sunt menite să ghideze și nu să ajungă undeva. Visele sunt un spațiu deschis de oportunități fără a degrada valoarea locului de muncă actual. Gândește-te: „Cum îmi hrănește jobul actual efortul pentru visul meu?” Atâta timp cât munca ta nu este scopul vieții tale, poți alege să ai alt gen de Vis. Construirea unui scop mai înalt care să reunească aspectele pe care le prețuiești cel mai mult: pacea ta interioară, generozitatea ta față de familie, prieteni, colegi sau doar oamenii în general. 

Cum este un job care te împlinește? Este acel loc de muncă în care Rolul pe care îl ai, îţi permite să-ți aplici talentele, interesele și valorile în activitatea ta, în timp ce îţi satisface nevoile financiare și personale. Aceste locuri de muncă oferă oportunități deschise de a-ţi extinde setul de abilități pe măsură ce lucrezi la proiecte din ce în ce mai provocatoare, beneficiul direct fiind Invăţarea însăşi.