Mood Barometer

În calitate de specialiști în probleme de personalitate, constatăm în repetate rânduri că felul în care oamenii sunt în viață, cum văd lumea, cum cred ei că ceilalți îi privesc și modul în care trăiesc situația lor actuală are un impact major asupra performanței lor, atât profesional, cât și personal.

Dorim ca acest chestionar să contribuie la înțelegerea unde se află cineva în ceea ce privește bunăstarea, modul în care cineva își experimentează bunăstarea. Pe plan intern, în organizații, utilizarea întrebărilor pentru „Bunăstarea într-un loc de muncă” servește și ca măsurătoare la nivel de echipă, unde consolidăm datele pentru acestea, astfel încât rezultatul evaluării să formeze o bază pentru dialogul deschis.

De asemenea, odată ce avem suficiente date comparatie, dorim să oferim o imagine bine întemeiată a răspunsului la aceeași întrebare în raport cu un grup mai mare. Am inclus, de asemenea, informații din cercetare dintr-o mare varietate de perspective în compilarea modelului și în dezvoltarea declarațiilor subiacente.

I. Mersul pe jos

Cercetarea lui Emmanuel Stamatakis arată că oamenii care pasesc mai repede trăiesc atât mai mult, și au și un sentiment mai mare de bunăstare.

II. Dragoste

Conform cercetării George Vaillant* de la Harvard, există o relație directă între iubire și fericire.

III. Cercetare longitudinală

Importanța unor relații bune, atât cu un partener, cât și cu prietenii și colegii poate pune la îndoială atât aprecierea propriei persoane față de relații, cât și modul în care se evaluează pe sine în funcție de mediul social.

IV. Autonomie şi Apreciere

A apărut într-un număr mare de studii ca fiind foarte important pentru un sentiment de bunăstare, atât în locul de muncă, cât și în viața de zi cu zi.

V. Umorul

Se dovedește a fi un factor cheie în cercetarea rezilienței și a face față stresului

VI. Sindromul Impostorului

Oricine completează poate acorda propriul punctaj acestui sindrom. Cei care nu suferă de ea nu prea înțeleg că poți suferi de ea, cei care suferă de ea il recunosc prea bine.

VII. Puterea personala 'Locus of control'

Reprezintă percepția dvs. despre ingineria socială a lumii. Cineva cu un loc de control intern plasează dinamica și sursa succesului la fel de mult ca eșecul în sine. Cineva cu un loc de control extern, dimpotrivă, plasează asta cu lumea exterioară.

VIII. Dorinta*: „perseverență hotărâre, dedicare” (*paradoxul determinării)

„Preocuparea supremă” – un scop la care ții atât de mult încât organizează și dă sens aproape tot ceea ce faci. Determinarea înseamnă aderarea neclintită la acest scop. Chiar și atunci când cazi. Chiar și atunci când dai peste cap. Chiar și atunci când progresezi lent spre acest obiectiv.

IX. Credinţa în propria capacitate

Pentru antreprenori și cei care desfășoară activități independente, am dezvoltat întrebări care se bazează în continuare pe conceptul de „autoeficacitate” sau „credință în propria capacitate”. Sperăm că în timp putem contribui la o mai bună înțelegere din auto-raportare și urmărire concretă.

Este util ca acest grup să poarte un dialog cu un formator despre aceste lucruri, astfel încât atât autosupraestimarea, cât și auto subestimarea. Ambele pot apărea simultan și în diferite aspect si pot duce la așteptări exagerate sau greșit negative la fel de mult ca și increderea în propriile predicţii.

Interesat?

Dorim să contribuim la o lume mai bună, prin sprijinul nostru pentru oameni și organizații cu cele mai bune instrumente de Talent, Rapoarte, Îndrumare și Co-creare.