TempsHR organizează prima ediție din Olimpiada de HR, o competiție destinată studenților și masteranzilor și gândită de experți în Resurse Umane.
Organizatorii scot la concurs câteva teme actuale și controversate de pe piața muncii, cum ar fi burnout culture, cultura organizațională etică și mai puțin etică și efectele crizei financiare. Studenții (majori, cu sau fără licență, înscriși la o instituție din România) sunt chemați să gândească soluții în jurul unor probleme morale grele din societatea românească și globală.
„Ne-am dorit să intrăm în dialog direct și devreme cu studenții. Sunt în perioada în care au cea mai mare flexibilitate mentală și creativitate. Vin cu soluții fenomenale la probleme care îi privesc în primul rând pe ei. Este o oportunitate bună pentru companii să-i asculte” spune Iuliana Leurent, directoare TempsHR și șefa juriului.
Olimpiada are trei secțiuni de concurs care dezvoltă gândirea critică: eseistică, dezbatere și video.
În juriu se află consultanți în carieră și experți HR. La finalul competiției, pe lângă premiile în bani, aceștia le vor oferi tuturor participanților o evaluare profesionistă privată și sfaturi fără notă.
Pe lângă asta, organizatorii s-au dat peste cap să creeze un set de premii motivaționale ieșite din comun. Ideile bune din eseuri vor fi ilustrate sub formă de mind map de artiștii care colaborează cu Temps. Transmitem ideile de top unei persoane relevante din industrie și obținem răspuns.
Pentru eseuri, participanții trebuie să trimită un eseu pe una din cele 12 teme din listă, la alegere. Eseul conține o argumentare pro și una contra, în spirit de dezbatere, fiecare de câte 300 de cuvinte. Este o secțiune care-i acomodează în cadrul dialogului pe cei care se exprimă în scris și care nu vor să iasă la scenă deschisă.
Principiile de participare sunt aceleași ca la dezbatere (spre deosebire de dezbatere, eseistica este probă individuală). Organizatorii atrag atenția regulilor stricte de plagiat (intenționat sau nu) ale competiției. „Vrem ca participanții să se obișnuiască (1) să consulte sursele și să facă cercetare și (2) să citeze sursele respective. E unul din aspectele neglijate și de companii și de instituții, și vrem să creăm un protocol în sensul ăsta.”
Dezbaterea este o probă pe echipe de câte 3 și se desfășoară pe durata a 2 ore, după tabelul de mai jos:
Introducerea subiectului | Liderii echipelor, 10 minute (x2) |
Argumentare | 10 minute atacator, 5 minute restul echipei (x2) |
Contraargumentare | 10 minute apărător, 5 minute restul echipei (x2) |
Concluzii | Liderii echipelor, 10 minute (x2) |
Susținerea argumentului competitorilor | 5 minute fiecare membru al echipei (x2) |
Pentru secțiunea video, participanții își pot înscrie materiale video de 4-11 minute care să trateze în mod creativ și liber unul dintre subiecte. Organizatorii au gândit secțiunea ca pe una cu reguli puține, care să lase loc pentru creativitate. Expunerea poate să vină sub forma unui narativ, a unei povești personale, a unei argumentații sau în orice altă formă creativă își doresc. Important este ca materialul să susțină convingător ideea aleasă.
Din regulament, este important de spus că, din motive legale, participanții au nevoie de acordul scris al tuturor celor care au participat la realizarea materialului.
Lista de subiecte este valabilă pentru toate cele trei secțiuni de concurs.
Dezvoltarea personală
Organizațiile performante
Moralitatea colectivă
Evenimentul se va încheia cu o sesiune de networking și un Rooftop party cu angajatori de top din portofoliul TempsHR.
Pentru a se înscrie, participanții trebuie să își aleagă o temă din listă și să completeze formularul de înscriere. Termenul limită de înscriere este 3 septembrie2022.
Află mai multe detalii pe www.olimpiadadehr.ro