PRIVACY POLICY FOR CANDIDATES

Privacy Policy

As part of any recruitment process, RINF TEMPS S.R.L. (Temps) collects and processes personal data relating to job applicants.

Temps is committed to being transparent about how it collects and uses that data.

Information we collect

TEMPS collects a range of information about you, such as:

  • your name, and contact details (email address and telephone number);
  • details of your qualifications, skills, experience and employment history;
  • information about your current level of remuneration, including benefits; and
  • information about your entitlement to work in Romania.

TEMPS may collect this information in a variety of ways. For example, data might be contained in application forms, CVs sent by you, CVs downloaded from recruiting platforms, obtained from identity documents, or collected through interviews or other forms of assessment.

We may also collect personal data about you from third parties, such as references supplied by former employers, after your prior written approval.

Data will be stored in different places, including in HR management systems and on other IT systems (including email).

The scope for processing your personal data

We need to process data to assess your job application prior to entering into a labour contract with you. We may also need to process your data to enter into a labour contract with you.

In some cases, we need to process data to ensure that we are complying with its legal obligations. For example, it is mandatory to check a successful applicant’s eligibility to work (e.g. minimum age to enter into an employment contract, right to work in Romania).

Also, your personal data will be collected and handled by us to send to you other information – such as TEMPS upcoming events or newsletters – that may be of interest to you, for which you have previously expressed your approval.

TEMPS has a legitimate interest in processing personal data during the recruitment process and for keeping records of the process. Processing data from job applicants allows us to manage the recruitment process.

We may also need to process data from job applicants:

–  to respond to and defend against legal claims;

– to meet our legal or regulatory responsibilities, such as disclosures to authorities, regulators or government bodies.

Temps may also collect information about applicants who are disabled in order to make reasonable adjustments for such applicants for the purpose of recruitment process. Temps processes such information to carry out its obligations and exercise specific rights in relation to employment.

If your application is unsuccessful, TEMPS may keep your personal data in case there are future employment opportunities for which you may be suited. We will ask for your consent before keeping your data for this purpose and you can withdraw your consent at any time, by sending an email at the following address: gdpr@tempshr.ro..

Your information may be shared both internally, and to our clients for the purposes of the recruitment process. This includes members of the HR and recruitment team, interviewers involved in the recruitment process, members of the sales team, and the representatives of the entity for whom we perform the recruitment.

As Temps is a temporary work agency, most of our open positions being required by our customers, we will share your data with them for the purposes of the recruitment process.

Measures to protect your data

Temps has implemented internal policies to prevent the loss, accidental destruction, abuse or disclosure of your data and that it is accessed only by authorized persons in the proper performance of their duties.

The length of your data retention

If your application for employment is unsuccessful, Temps will hold your data for 72 after the end of the relevant recruitment process, if you agree to allow us to keep your personal data for consideration for future employment opportunities. At the end of that period, if you do not express your approval to extend the retention period of your data in our records, or once you withdraw your consent, your data is deleted or destroyed. You will be asked when you submit your CV whether you give us consent to hold your data for the 72 months in order to be considered for other positions.

If your application for employment is successful, personal data gathered during the recruitment process will be transferred to your personal employee file (electronic and paper based) and retained during your employment contract, and after its termination, in compliance with the legal provisions. The periods for which your data will be held will be provided to you in a different privacy notice.

Your rights

As a data subject, you have a number of rights:

  • access and obtain a copy of your data on request;
  • require TEMPS to change incorrect or incomplete data;
  • require TEMPS to delete or stop processing your data, for example where the data is no longer necessary for the purposes of processing; and
  • object to the processing of your data except where TEMPS is relying on its compelling legitimate interests as the legal ground for processing.

If you would like to exercise any of these rights, please contact: gdpr@tempshr.ro .

If you believe that Temps has not complied with your data protection rights, you can lodge a complaint to the National Supervisory Authority For Personal Data Processing or address to the court.

Please note that you are not compelled to provide personal data to TEMPS during the recruitment process. However, if you do not provide the information, we may not be able to process your application properly or at all.

Politica de Confidențialitate

Ca parte a oricărui proces de recrutare, RINF TEMPS S.R.L. (Temps) colectează și prelucrează date cu caracter personal referitoare la solicitanții de locuri de muncă.

Societatea Temps se angajează să fie transparentă cu privire la modul în care colectează și utilizează aceste date.

 

Informații pe care le colectăm

TEMPS colectează o serie de informații despre dumneavoastră, precum:

  • numele și datele de contact (adresa de e-mail și numărul de telefon);
  • detalii privind calificările, aptitudinile, experiența și istoricul locurilor de muncă;
  • informații despre nivelul dvs. actual de remunerație, inclusiv beneficii; și
  • informații despre dreptul dvs. la muncă în România.

TEMPS poate colecta aceste informații într-o varietate de moduri. De exemplu, datele pot fi conținute în formularele de aplicație, în CV-uri trimise de dumneavoastră, în CV-urile descărcate de pe platformele de recrutare, sau obținute din documente de identitate, sau colectate în cadrul interviurilor sau altor forme de evaluare.

De asemenea, putem colecta date personale despre dvs. de la terțe părți, cum ar fi referințele furnizate de foștii angajatori, după obținerea prealabilă, în scris, a acordului dumneavoastră.

Datele vor fi stocate în locații diferite, inclusiv în sistemele de management al resurselor umane și pe alte sisteme informatice (inclusiv prin e-mail).

Motivul pentru care procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal

Trebuie să procesăm date pentru evaluarea cererii dvs. de angajare înainte de a încheia un contract de muncă cu dvs. De asemenea, este posibil să procesăm datele dvs. pentru a încheia un contract de muncă cu dvs.

În unele cazuri, trebuie să procesăm datele pentru a ne asigura că respectăm obligațiile legale. De exemplu, este obligatoriu să verificăm eligibilitatea solicitantului de a lucra (e.g. vârsta minimă pentru semnarea unui contract de muncă, dreptul de a lucra în România).

De asemenea, informațiile dvs. cu caracter personal vor fi colectate și gestionate de noi  pentru a vă trimite alte informații care vă pot interesa – cum ar fi evenimentele viitoare sau newsletterele TEMPS, pentru care v-ați exprimat în prealabil acordul.

TEMPS are un interes legitim în prelucrarea datelor cu caracter personal în timpul procesului de recrutare și în păstrarea înregistrărilor procesului de recrutare. Prelucrarea datelor de la solicitanții de locuri de muncă ne permite să gestionăm procesul de recrutare.

De asemenea, este posibil să prelucrăm datele candidaților:

–  pentru a răspunde și a ne apăra împotriva revendicărilor legale;

– pentru a ne îndeplini responsabilitățile legale sau de reglementare, cum ar fi prezentarea de informații autorităților, organismelor guvernamentale sau de reglementare.

De asemenea, Temps poate colecta informații despre aplicanții cu dizabilități, pentru a face ajustări rezonabile pentru aceștia pentru parcurgerea procesului de recrutare. Temps prelucrează astfel de informații pentru a-și îndeplini obligațiile și a exercita drepturi specifice în ceea ce privește încadrarea în muncă.

Dacă cererea dvs. nu este validată, TEMPS vă poate păstra datele personale în cazul în care există oportunități viitoare de angajare potrivite pentru profilul dumneavoastră. Vă vom cere consimțământul înainte de păstrarea datelor dvs. în acest scop și puteți să vi-l retrageți în orice moment, prin transmiterea unui email la următoarea adresă: gdpr@tempshr.ro.

Informațiile dvs. pot fi distribuite atât intern, cât și către clienții pentru care desfășurăm procesul de recrutare. Acest proces include membrii echipei de resurse umane și de recrutare, intervievatorii implicați în procesul de recrutare, membrii echipei de vânzări, dar și reprezentanții entității pentru care desfășurăm procesul de recrutare.

Întrucât Temps este un agent de muncă temporară, cele mai multe dintre pozițiile noastre deschise fiind pentru clienții noștri, vom transfera datele dvs. acestora, în scopul parcurgerii procesului de recrutare.

Măsuri de protejare a datelor dumneavoastră

Temps a implementat politici interne pentru prevenirea pierderii, distrugerii accidentale, utilizării abuzive sau dezvăluirii datelor dvs., precum și pentru ca acestea să fie accesate doar de către persoanele autorizate pentru îndeplinirea corespunzătoare a îndatoririlor lor.

Durata păstrării datelor dumneavoastră

Dacă cererea dvs. de angajare nu este validată, Temps va păstra datele dvs. timp de 72 de luni de la încheierea procesului de recrutare relevant, dacă sunteți de acord să păstrăm datele dvs. pentru a fi luate în considerare pentru viitoare oportunități de angajare. La sfârșitul acestei perioade, în cazul în care nu vă exprimați acordul pentru prelungirea duratei de păstrare a datelor dvs. în evidențele noastre, sau după ce vă retrageți consimțământul, datele dvs. vor fi șterse sau distruse. Când trimiteți CV-ul, vi se va solicita consimțământul de a vă păstra datele pe parcursul celor 72 de luni, pentru a putea fi luat în considerare pentru alte poziții.

Dacă cererea dvs. de angajare este confirmată, datele personale colectate în timpul procesului de recrutare vor fi transferate în dosarul dvs de salariat (pe suport electronic și pe suport de hârtie) și păstrate pe durata executării contractului de muncă și după încetarea acestuia, potrivit dispozițiilor legale. Perioadele pentru care vor fi păstrate datele vor fi furnizate printr-o altă notificare de confidențialitate.

Drepturile dumneavoastră

În calitate de persoană vizată, aveți mai multe drepturi:

  • să accesați și să obțineți, la cerere, o copie a datelor;
  • să solicitați societății TEMPS să rectifice datele incorecte sau incomplete;
  • să cereți societății TEMPS să șteargă sau să înceteze procesarea datelor dvs., de exemplu în cazul în care datele nu mai sunt necesare în scopul prelucrării; și
  • să vă opuneți prelucrării datelor dvs. cu excepția cazului în care TEMPS se bazează pe motive legitime şi imperioase ca temei juridic pentru prelucrare.

Dacă doriți să exercitați oricare dintre aceste drepturi, vă rugăm să transmiteți un email la următoarea adresă: gdpr@tempshr.ro.

Dacă considerați că Temps nu a respectat drepturile dvs. de protecție a datelor, puteți să formulați plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau să vă adresați justiției.

Vă rugăm să rețineți că nu sunteți obligat să furnizați date personale către TEMPS în timpul procesului de recrutare. Cu toate acestea, dacă nu furnizați informațiile, este posibil să nu putem procesa cererea dvs. corect sau deloc.

Despre Cookies

Folosim cookies pentru funcționalitatea site-ului și pentru a-ți oferi o experiență personalizată pe tempshr.ro. Prin continuarea navigării, ne oferi acordul tău.