Roxana Voicu – People of Romania

noiembrie 18, 2021

Numele meu este Roxana și sunt parte a echipei TempsHR de aproape 2 ani, în departamentul operațional.

Oportunitatea de a lucra în domeniul contabil am îmbrățișat-o fără cea mai mică ezitare, în ciuda faptului că am urmat o facultate și un program de masterat în domeniul ingineriei. Lucrez de aproape 3 ani în acest domeniu și pot spune că am luat cea mai bună decizie pe plan profesional.

Viața trebuie văzută ca pe o varietate de opțiuni; tot ce trebuie noi să facem este să le alegem pe cele care simțim că ni se potrivesc cel mai bine. Trebuie să avem încredere în instinctul nostru, chiar daca acesta ne șoptește să ne reorientăm în carieră, asigurându-ne că domeniul ales este stabil și în curs de dezvoltare.

Bineînțeles, orice schimbare vine la pachet cu noi provocări, dar și cu experiențe neașteptate. Mi-am spus că reorientarea în carieră este o provocare pe care trebuie să o accept, fiind o persoană deschisă și perseverentă. La început a fost mai greu, recunosc, pentru că a trebuit să mă obișnuiesc cu toate schimbările, însă parcursul tranziției a fost unul neted.

Determinarea de a încerca lucruri noi m-a condus în punctul în care simt că pot aprofunda din ce în ce mai mult pentru a ajunge la următorul nivel. Oamenii caută tot timpul să evolueze și cu toate că obstacolele nu întârzie să apară, provocările aduc și foarte multă experiență.

Un factor care te ajută să fii împlinit la muncă dar și în viața personală este să îți gasesti recunoștința în fiecare zi. Este de înțeles că îți dorești mai mult, că lucrezi și că vrei să fii mai bun, însă nu uita sa îți manifești recunoștința pentru tot ce ai in viata, inclusiv pentru oamenii care îți oferă suport și implicare.

La fel cum se întamplă și în viață, încrederea este un lucru foarte greu de câștigat, mai ales când gândurile nu sunt suficient de clare în mințile noastre. Trebuie să prețuiești viața prin conexiunile pe care le poți lega, cu tot ceea ce îți oferă această lume, fie că vorbim de oameni sau de natură.

În incheiere, vreau să precizez că tot ceea ce am menționat ar putea reprezenta răspunsul căutat de o persoană ce dorește să se reorienteze în carieră.

Niciodată nu este prea târziu să faci o schimbare, atata timp cât există dorință și ambiție! 🙂