Tudor Popa, antreprenor la 17 ani

September 14, 2016

download

Tudor Popa s-a nascut in 1999 la Bucuresti si este un tanar inventator, antreprenor si pasionat de sport. Este in ultimul an de liceu la Colegiul National Ion Luca Caragiale din Bucuresti, iar dupa terminarea liceului vrea sa studieze in domeniul automatizarii. A participat la diferite concursuri de inventica, robotica cat si de antreprenoriat, anul acesta castigand la finala europeana din Elvetia a competitiei Company of the Year 2016 premiul „Top 10 Lideri”.

Un proiect important, inceput la sfarsitul anului 2015, este „Proiectul Oculus”, pornit de Tudor Popa alaturi de inca 4 prieteni, unde el are rolul de manager cat si de programator. Acesta are ca scop dezvoltarea ochelarilor MITRA, o pereche de ochelari inteligenti care ajuta persoanele nevazatoare in rezolvarea problemelor intampinate in fiecare zi, probleme precum aprecierea distantelor, mersul in linie dreapta, evitarea pericolelor termice cat si alte probleme de siguranta. Ochelarii MITRA sunt inca in prototipare, dar utilitatea le-a fost confirmata de persoane nevazatoare de toate varstele din Romania, dar si de persoane de la Asociatia Nationala pentru Nevazatori din Elvetia. Acestia au castigat premiul „Excellence in IT by AT&T” la Lucerna, finala nationala a competitiei Company of the Year 2016, cat si premiul intai la finala globala a concursului Social Innovation Relay.

creatorii-din-spatele-proiectului-oculus-adrian-conete-tudor-popa-diana-canghizer-miruna-gafencu-alex-simion-aka-simi-800x479

A coordonat si participat in ultimii ani cu mai multe echipe la concursuri organizate de Junior Achievement Romania, concursuri de robotica dar si de antreprenoriat, a lucrat cu sistemeembedded pentru diferite tipuri de roboti si a colaborat la inventarea unui recipient care genereaza electricitate prin diferente de temperatura.

 

Sursa: HR Club