De ce ar trebui să aleg să angajez printr-o agenție precum Temps HR?

Care sunt limitele atunci când lucrați cu o agenție de munca temporară?

Costul

Limitarea la convingerea că ”nimeni nu cunoaște mai bine”, nu va spori creativitatea și implicarea.

Timpul de induction

Indiferent de calificarea sau experiența angajatului temporar, el sau ea trebuie să se adapteze rapid la cerințele de lucru.

Short-term efficiency

Când angajații permanenți sunt responsabili cu instruirea și supravegherea, eficiența pe termen scurt poate avea de suferit.

Trust issues

Echipele care sunt împreună de mai mult timp pot avea dificultăți în a integra eficient întrucât raportul de încredere nu este încă stabilit.

Care sunt oportunitățile atunci când lucrezi cu o agenție de recrutare?

Aveți încredere în complementaritate nu în competiție, soluții și învățături extinse din industrii diferite.

Optimizarea costurilor pe termen scurt, inclusiv costurile de desfășurare a activității.

Acestea includ toate costurile de angajare și, de asemenea, serviciul de procesare a salariilor, cheltuieli administrative și gestionarea beneficiilor secundare.

Angajații temporari

Angajații temporari pot reprezenta un avantaj pentru afacerile care se extind rapid, au cerințe fluctuante de livrare sau au nevoie de un set de abilități specializate pe o perioadă limitată de timp.

Capacitatea de a evalua potențialii angajați înainte de a angaja definitiv.

Vi se oferă oportunitatea de a evalua abilitățile, personalitatea și potrivirea unei persoane cu compania dumneavoastră înainte de a vă angaja într-o relație pe termen lung.

Vă oferă un potențial imens de a crește valoarea serviciilor prin explorarea scenariilor pe termen scurt.

O oportunitate excelentă de a evalua rentabilitatea investiției noilor proiecte de testare implementate.

Ce face un „Agent de munca temporara” ca Angajator (Temps HR):

Se implică activ în procesul de recrutare al angajaților;

Administrarea salariilor și beneficiilor angajaților;

O serie de sarcini suplimentare de resurse umane, cum ar fi reînnoirea contractelor și concedierea angajaților;

Gestionarea CAPEX & Opex: furnizori locali și globali.

Beneficii pentru „angajare externalizata”

Proces de administrare eficient din punct de vedere al costurilor

Economii de până la 85% fără a fi nevoie să angajați permanent un departament de HR. Asigurați conformitatea deplină la integrarea angajaților, indiferent dacă este un contract pe durată determinată sau pe durată nedeterminată, care oferă îndrumări legale în procesul de angajați, reînnoirea și rezilierea contractelor, distribuirea beneficiilor și conformitatea cu resursele umane.

Acces expert

Colaborarea cu un furnizor ce se ocupă de calculul salarial înseamnă că veți avea acces la anii de experiență ai acestuia. Tempsh HR angajează persoane care au o înțelegere aprofundată a lnormelor în vigoare privind salarizarea, inclusiv problemele complexe legate de impozitul pe salarii.

Angajează în 48 de ore

Înființarea unui punct de lucru (având sediul social sau nu în România) durează în general săptămâni sau luni. Vă ajutăm să angajați profesioniști în cel puțin 48 de ore. Acest lucru va permite afacerii dumneavoastră să se extindă rapid, conform și rentabil.

Beneficii pentru angajații locali:

Oferim beneficii obligatorii și suplimentare tuturor angajaților, în conformitate cu toate cerințele legale locale. Pachetele care includ asistență medicală și alte beneficii suplimentare pot fi rentabile numai pentru companiile cu un grup extins de angajați.

Platformă Cloud

Platforma noastră cloud personalizată vă oferă un portal online sigurâ pentru a vă gestiona angajații. Oricând, oriunde.

Securitatea datelor

Atunci când desfășoară afaceri la nivel internațional, companiile trebuie să fie la curent cu reglementările adoptate în UE. GDPR stipulează că orice date despre clienți sau angajați trebuie să fie sigure, accesibile individului și transferabile în siguranță.

Prognoza financiară îmbunătățită

Suntem capabili să dezvoltăm bugete proiectate precise, permițând clienților noștri să acceseze datele angajaților de care au nevoie. Întreprinderile pot dezvolta previziuni bugetare mai eficiente.

Beneficii pentru muncă temporară / Agent de muncă temporară

Achiziția de talent

Echipă de recrutare internă dedicată, ne asigurăm că identificați talentul potrivit pentru a vă ajuta să vă dezvoltați afacerea.

Angajați corect

Puteți angaja talente de top și puteți atinge adevăratul potențial al companiei dumneavoastră.

Totul într-o singură factură

Defalcarea costurilor în deplină transparență și conformarea proceselor. Toate simplificate sub un singur punct de contact pentru extinderea afacerii dvs.

Evaluează-ți situația afacerii și oferă sfaturi strategice

despre cum poți accesa piața locală

Prioritizare personalizată

O expertiză comună a administratorilor noștri de cont, împreună cu departamentele noastre de resurse umane, finanțe și IT. Prioritizarea este apoi atribuită în funcție de tipul cererii și de nivelul acesteia de complexitate.

Angajament la nivelul serviciului: Timp de răspuns rapid

După depunerea unei cereri, membrii echipei noastre analizează fiecare cerere, deleagă departamentul necesar și completează cererea în cel mai scurt timp posibil. Putem estima finalizarea sub 24 de ore. Pentru solicitările catalogate ca fiind normale asigurăm timp de finalizare între 24 și 48 de ore.

De ce să externalizezi procesul de recrutare?

Eficiența procesului

Recrutorii vor avea procese stabilite, permițându-le să recruteze mai rentabil.

Cunoașterea pieței

Cu o înțelegere aprofundată a pieței candidaților, recrutorii profesioniști vor selecta potențialii candidați. Un consultant de recrutare are conexiuni puternice și o idee clară despre unde să găsească aceste persoane.

Viteza

Recruitorii profesioniști știu cum să construiască o nouă echipă cât mai repede posibil. Aceștia sunt capabili să recruteze în câteva zile mai degrabă, decât în ​​săptămâni sau luni.

Recruiteri experimentati

S-a estimat că 80% din fluctuațiile de personal sunt rezultatul unor decizii proaste de angajare. Toți candidații au o garanție de înlocuire pe toata durata misiunii.

Reducerea fluctuației personalului

Recruitorul poate sprijini implementarea cu succes a procedurilor de integrare a angajaților, oferind suport continuu de externalizare post-recrutare, care include redactarea contractelor de muncă, negocierea salariilor și beneficiilor, salarizarea, reținerea impozitului și administrarea beneficiilor, integrarea resurselor umane și conformitatea legală.

Asistență pentru conformitatea juridică

Agenția vă poate oferi consiliere sau asistență continuă cu privire la aspectele legale, contractuale și de conformitate.

Business Focus

Vă sprijinim dezvoltarea prîn furnizarea de studii de piață pe piața forței de muncă în segmentul dumneavoastră țintă.

Beneficiile soluției de recrutare Temps HR

Metodologia de recrutare

Oferim afacerii dumneavoastră o soluție de recrutare personalizată care vă permite să vă conectați cu talentul potrivit.

Înțelegerea mai largă a nevoilor afacerii

Ne facem timp pentru a înțelege cu exactitate cerințele afacerii dumneavoastră și a obiectivelor pentru creșterea viitoare. Avem o abordare consultativă cu privire la provocările de recrutare legate de oportunitățile și limitările din industria dumneavoastră.

Dezvoltați un profil de candidat adecvat

Procesul nostru personalizat identifică experiența în industrie, calificările și atributele profesionale necesare pentru a avea succes în afacerea dumneavoastră. Prin profilul nostru de achiziție de talente, evidențiem candidații cheie, evaluându-le încadrarea și motivațiile pentru rol.

Descoperiți cel mai bun talent

Echipa noastră are experiență „pe teren” în anumite industrii și înțelege provocările relevante pentru compania dumneavoastră. Această experiență ne permite să țintim și să atragem cei mai potriviți candidați la nivel global.

Candidați potriviti

Prezentăm atributele unice ale organizației dumneavoastră și evidențiem candidaților cea mai convingătoare propunere. Printr-un proces amplu de interviuri, identificăm talentele de nivel înalt și lucrăm meticulos pentru a le evalua potrivirea pentru rolul vacant.

Plasați talentul potrivit pe primul loc

După ce prezentați afacerea dumneavoastră prin raportare la candidatul ideal, întocmim o evaluare detaliată a fiecărui candidat pentru a vă ajuta să începeți procesul de intervievare intern. Continuăm să vă sprijinim organizația în fiecare fază a procesului de recrutare – inclusiv aprovizionarea, angajarea și integrarea angajaților.

Asistență după angajare

Serviciile noastre complete post-recrutare includ toate elementele de resurse umane, sponsorizarea salariilor locale, contractele de muncă și reziliere.

Alte resurse